Hyvinvointi

Tunnetaidetyöskentely

 • Ryhmän ohjaus 1½-2h / kerta
 • Ryhmän koko 5-7 osallistujaa/ ryhmä
 • Yksilön ohjaus  1½-2h /kerta
 • Tuon tarvittavat materiaalit mukanani.

 

Tunnetaidetyöskentely

 

Erilaiset käsittelemättömät tunteet ovat saaattaneet jäädä kehon muistiin ja tietämättämme häiritä jokapäiväistä elämäämme. Näitä tunteita auki maalaamalla, piirtämällä, muovaamalla ja jakamalla muiden kanssa, voi yllättävällä tavalla saada oivalluksia tai uutta energiaa tähän päivään. Menetelmä toimii myös erittäin hyvin läsnäoloharjoitteluna ja itsetuntemuksen tukena. Sitä voi voi käyttää myös ihan vain oman olonsa parantamiseen tai oman luovuuden herättelemiseen.

Koetamme tunnistaa perustunteet, kuten pelko, viha, syyllisyys, ilo, jne.., ja ilmaista niitä selkeästi kuvaamalla värein ja kuvin tai puhumalla. Tunteiden selkeä erottaminen epämääräisestä tunnemössöstä ja parhaassa tapauksessa löytämällä tunteille kohde tai tapahtuma ja näiden tunteiden purkaminen auttaa kehon ja mielen hyvinvointia. Oppimalla tunnistamaan kehon ja mielen tunneviestit, kehitämme omaa itsetuntemustamme.

Sari Tirkkonen

Näyttelijä, nukketeatteritaiteilija

Olen valmistunut näyttelijäksi Tampereen Yliopistosta ja toiminut näyttelijänä Oulun Kaupunginteatterissa ja Tampereen Työväen Teatterissa. Opiskelin nukketeatteria Pietarin Teatteri Akatemiassa 1993-95. Olen ollut nukketeatteri Taiga-Maton toiminnan myötä monessa mukana, kiertänyt esiintymässä, leikittänyt, saduttanut. Saduissa minua kiehtoo niiden eheyttävä vaikutus ihmiseen. Valmistun 2018 Tunnetaideterapia ohjaajaksi Kairon Instituutin Tunnetaideterapia koulutuksesta.

Käsiteatteri- ja objektiteatterikurssit

Opimme kurssilla ilmaisemaan tunteitamme ja mielikuvitustamme, sekä luomaan pieniä kohtauksia käsiemme avulla. Kädet ovat yllättävän ilmaisuvoimaiset. Niiden avulla saa luotua hulvattoman hauskoja, mielikuvituksekkaita ja absurdeja tarinoita. Käsi pystyy tulkitsemaan tunteita suoraan ja jopa aidommin kuin henkilö itse kykenisi ja näin metodi toimii hyvin ilmaisutaidon tai vuorovaikutustaidon kehittäjänä.

Taustaa

Venäläinen ohjaaja Sergei Obrasov kehitteli menetelmän nukesta, joka oli hyvin elävä kiinnittämällä vain sormen päähän pallon ja käyttämällä erilaisia käsineitä. Ranskalainen nukketeatteritaiteilija Ivo Julien käytti pelkästään käsiä ja kuvasi niillä ihmisiä, eläimiä, luontoa ja käytti apuvälineenä erilaisia esineitä, jotka hän sai elämään omaa elämäänsä.

Tarvitaan vain pöytä tai pari pulpettia tai jos on käytössä sermi, jonka taakse voi piiloutua niin, että käsi tai käsivarsi näkyy.

Kurssi sopii kaiken ikäisille, pienistä lapsista iäkkäämpiin. Käsiteatteri on virkistävä ja vapauttava kokemus ja sopii hyvin esimerkiksi työpaikkojen henkilökunnan virkistysohjelmaksi. .

Taiga-Maton käsiteatterin verkkokursseja nyt tilattavissa Kirjan Talolta edullisesti

Tässä linkki:

https://eliademy.com/catalog/kadet-kertovat-tarinaa-kasiteatterikurssi.html

Objektiteatteri

Objektiteatteri toimii periaatteessa samalla tavalla, kuin käsiteatteri, mutta esittäjänä on mikä tahansa esine tai väline. Luomme kurssilla tarinoita ja kohtauksia esineiden tai vaatekappaleiden avulla ja saamme aikaan riemastuttavia hetkiä ja voimme yllättyä omasta luovuudestamme.

Kurssien kesto

 • Kurssien pituus voidaan räätälöidä tilaajan toiveiden mukaiseksi.
 • Kesto voi vaihdella 45minuutista 10 x45minuuttiin tai voidaan pitää tiivis viikonloppukurssi.
 • Kursseille mahtuu neljästä 20:een osallistujaan.

Ohjaaja Karim Tsarkov

Nukketeatteriohjaaja, käsikirjoittaja, kouluttaja

 • Pietarin Teatteri Akatemiasta nukketeatteriohjaaja 1998
 • (Historian opettajan tutkinto 1993)
 • Kirjoittanut historiallisia näytelmiä, satunäytelmiä sekä tehnyt ohjauksia Hakassian Kansallisteatterille (Siperiassa) 1991 -2000 Esitykset ovat saaneet useita palkintoja kansainvälisillä teatterifestivaaleilla.
 • Asunut Suomessa vuodesta 1996
 • Minua on aina kiinnostanut nukke- ja draamateatterin yhdistäminen. Ammennan inspiraatiota historiasta, mytologioista eri kansojen kansanperinteistä ja sovellan niitä nykypäivään.
 • Olen myös tarinankertoja. Kerron satuja ja legendoja suomen ja venäjän kielellä.