Käsi- & objektiteatterikurssit

Käsiteatterikurssi

Opimme kurssilla ilmaisemaan tunteitamme ja mielikuvitustamme, sekä luomaan pieniä kohtauksia käsiemme avulla. Kädet ovat yllättävän ilmaisuvoimaiset. Niiden avulla saa luotua hulvattoman hauskoja, mielikuvituksekkaita ja absurdeja tarinoita. Käsi pystyy tulkitsemaan tunteita suoraan ja jopa aidommin kuin henkilö itse kykenisi ja näin metodi toimii hyvin ilmaisutaidon tai vuorovaikutustaidon kehittäjänä.

Taiga-Maton käsiteatterin verkkokursseja nyt tilattavissa Kirjan Talolta edullisesti

Tässä linkki:

https://eliademy.com/catalog/kadet-kertovat-tarinaa-kasiteatterikurssi.html

Taustaa

Venäläinen ohjaaja Sergei Obrasov kehitteli menetelmän nukesta, joka oli hyvin elävä kiinnittämällä vain sormen päähän pallon ja käyttämällä erilaisia käsineitä. Ranskalainen nukketeatteritaiteilija Ivo Julien käytti pelkästään käsiä ja kuvasi niillä ihmisiä, eläimiä, luontoa ja käytti apuvälineenä erilaisia esineitä, jotka hän sai elämään omaa elämäänsä.

Tarvitaan vain pöytä tai pari pulpettia tai jos on käytössä sermi, jonka taakse voi piiloutua niin, että käsi tai käsivarsi näkyy.

Kurssi sopii kaiken ikäisille, pienistä lapsista iäkkäämpiin. Käsiteatteri on virkistävä ja vapauttava kokemus ja sopii hyvin esimerkiksi työpaikkojen henkilökunnan virkistysohjelmaksi.

OBJEKTITEATTERI

Objektiteatteri toimii periaatteessa samalla tavalla, kuin käsiteatteri, mutta esittäjänä on mikä tahansa esine tai väline. Luomme kurssilla tarinoita ja kohtauksia esineiden tai vaatekappaleiden avulla ja saamme aikaan riemastuttavia hetkiä ja voimme yllättyä omasta luovuudestamme.

Kurssien kesto

Kurssien pituus voidaan räätälöidä tilaajan toiveiden mukaiseksi. Kesto voi vaihdella 45minuutista 10 x45minuuttiin tai voidaan pitää tiivis viikonloppukurssi.