Muu tarjonta: Jurttateatteri | Sanataide

Teatterintekijät

Sari Tirkkonen on valmistunut Tampereen yliopiston näyttelijäkurssilta 1985, toiminut näyttelijänä Oulun kaupunginteatterissa ja Tampereen Työväen Teatterissa. Nukketeatteriopinnot Pietarin teatteriakatemiassa 1993-1995.

Karim Tsharkov, ohjaaja-dramaturgi, on syntynyt Venäjän Hakassian pääkaupungissa Abakanissa. Historianopettajan tutkinto 1993. Teatteriohjaajan tutkinto 1998 Pietarin Teatteritaiteen Akatemiasta. Karimin kirjoittamia ja ohjaamia näytelmiä on esitetty Hakassian Kansallisteatterissa ja jonkin verran myös Suomessa. Vuodesta 1999 lyhyitä satunäytelmiä teatteri Taiga-Matolle.

Teatteri Taiga-Matto on perustettu v.1999. Aluksi teatteri toimi yrityksenä, mutta liittyi 2008 Kulttuuriosuuskunta Avocadoon ja jatkaa toimintaansa erillisenä ryhmänä osuuskunnan alla. Taiga-Matto on kiertänyt Turusta käsin vuodesta 2003 lähtien ja kiertää yhä eri puolilla Suomea. Työryhmä Teatteri Taiga-Matto on myös vieraillut eri ammattiteattereissa: mm. Jyväskylän, Mikkelin ja Joensuun Kaupunginteattereissa. Teatteri on osallistunut useille eri Festivaaleille, kuten Faces Festival 3 kertaa, Vapaiden ammattiteatteri ryhmien festivaaleille ”Lainsuojattomat” 5 kertaa, Maailma Kylässä 3 kertaa, Helsinki päivät, Helsingin Juhlaviikot, Tammerfest 2 kertaa, Down by the Laturi kaupunkifestivaali 2 kertaa, Pori Folk, Työväen musiikkijuhlat, Hippalot lastenkulttuurifestivaalit, Kansainvälinen nukketeatterifestivaali TIP Fest 2 kertaa, Turun Keskiaikamarkkinat ja lisäksi on tullut koluttua useita markkinoita, perinnejuhlia tai festivaaleja ympäri Suomea. Taiga-Maton toimenkuvaan kuuluu myös teatterin Mongoliasta tuotu jurtta-teltta, jossa yleensä festivaaliesitykset toteutetaan. Se on perinteisesti ollut tila, jossa on kerrottu tarinoita iltatulen äärellä. Teatterin ohjelmisto perustuu paljolti kansan satuihin. Taiga-Matto on myös vieraillut menestyksekkäästi Ruotsin suomalaisille Tukholman Suomi-Instituutissa, sekä Västeråsissa. Esitykset ovat yleensä osallistavia ja niissä käytetään usein elävää musisointia. Ohjelmistossa on tällä hetkellä seitsemän erilaista esitystä. Työryhmä osallistuu myös erilaisiin kulttuuriprojekteihin ja järjestää työpajoja. erilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

 

Leirikatu 15 A, 20360 TURKU - Puh. 040 765 9067

emailFacebook