Työryhmä Teatteri Taiga-Matto

Ryhmän jäsenet

Ohjaaja, dramaturgi Karim Tsarkov 

Pietarin Teatteri Akatemia 1993-98

Tarinankertoja, nukettaja, historian opettaja, haitarilla onnistuu  muutama romanssikin

             

Näyttelijä, tuottaja Sari Tirkkonen-Tsarkov 

NÄTY 1985

Nukketeatteriopinnot Pietarissa 1993-95

Taittuu mihin tahansa rooliin, tulvii ideoita, joskus hyviäkin.

Projekteja

2018  Taiga-Matto kutsuttiin Viron Viljandin kansainvälisille nukketeatterifestivaaleille esityksellä Viikinkiseikkaulu, Saaga pienestä viikingistä, Audunista.

 2017   Tuotanto Viikinkiseikkailu valittiin vuoden 2018                       ITU jen näyttämö katselmukseen Annantaloon syksyllä 2017

 2017  Turun Kirjan Talon Evdemonia verkkokurssi projekti, Taiga-Maton verkkokurssi “Kädet kertovat tarinaa”

2017  Taiga-Matto kutsuttiin Viroon Viljandin kansainvälisille “Thetre in suitcase” festivaaleille esityksellä Talvisodan kirjeet.

2017  Taiga-Maton esitys Talvisodan kirjeet valittiin Nukketeatterin Näyteikkunaan Vantaan Vernissaan

2017              Suomi 100v. kiertue Talvisodan kirjeet esityksellä     Kaarinan       vanhuspalveluiden palvelutaloissa.

 2016    Taiga-Matto kiersi esiintymässä venäjän kielellä Cultura Säätiön tuella suomalais-venäläisissä kouluissa tai yhdistyksissä

2016  Taiga-Matto vieraili Petroskoin Karjalan Kansallisteatterissa esityksellä Talvisodan kirjeet

 2016  Vierailu Joensuun venäjän ystävät ry:n tapahtumassa: venäläinen teatteri eilen ja tänäänLuento ja työpaja

2014    Kirjan Talon monikulttuurinen projekti Satutandem. Taiga-Matto piti kaksikielisiä sanataide – ja nukketeatterityöpajoja päiväkoti ja kouluryhmille Varissuon kirjastossa.

2012    Kiertue Västeråsissa Ruotsissa esityksellä Lumityttö

 2010    Vierailu Tukholman Suomi Instituutissa ja Västeråsissa Ruotsissa esityksellä Väinö ja vene –tarinoita Kalevalasta.

2012    Taiga-Matto kiersi Maailman koulu hankkeen kanssa ala- ja ylä -asteen kouluissa Turussa esiintymässä ja vetämässä käsiteatterityöpajoja

2010    Teatterityöpajoja erityiskouluille Turussa.

2009    Työryhmä osallistui Suomi-Venäjä Seuran Turun piirin ja Pietarin Vesilaitoksen yhteiseen projektiin pitämällä teatterikursseja nuorille Turussa, sekä Venäjällä Lukan kurssikeskuksessa. Projektin aiheena oli Vesi- Nuorten näkökulma, sekä Itämeri.

2009    Taiga-Matto kiersi Turun ja Salon kouluissa esiintymässä ja tiedottamassa Mielenterveyden keskusliiton Ehjä lapsen mieli-koulukampanjasta.

2008    Luovan ilmaisun kurssit tuetuille perhelomalaisille lomakoti Onnelassa Haukiputaalla

2006    Teatteri Taiga-Matto sai MTKL:n myöntämän kansalaistoiminnan tunnustuspalkinnon lasten hyvinvoinnin edistämisestä.

Teatteri Taiga-Matto on perustettu v.1999. Aluksi teatteri toimi yrityksenä, mutta liittyi 2008 Kulttuuriosuuskunta Avocadoon ja jatkaa toimintaansa erillisenä ryhmänä osuuskunnan alla. Työryhmä kiertää eri puolilla Suomea. Työryhmä on vieraillut myös ulkomailla, Ruotsissa, Virossa ja Venäjällä. Teatteri Taiga-Matto on myös vieraillut eri ammattiteattereissa: mm. Jyväskylän, Mikkelin ja Joensuun Kaupunginteattereissa, Teatteri Telakalla Tampereella, Petroskoin kansallisessa teatterissa. Muut jäsenyydet: Suomen Unima ry, Suomen Assitej ry.

Teatteri on kutsuttu esiintymään useille eri Festivaaleille, kuten Faces Festival 3krt. Vapaiden ammattiteatteri ryhmien festivaaleille” Lainsuojattomat” 5 krt. Maailma Kylässä 3krt. Sun Festival Vantaa 3 krt. Helsinki päivät 2 krt., Helsingin Juhlaviikot, Tammerfest 2krt. Pori Folk, Työväen musiikkijuhlat, Hippalot Lastenkulttuurifestivaalit, Kansainvälinen nukketeatterifestivaali TIP Fest 2krt. Kaarinan Piispanpäivät 6 krt. ,Kirjahyrrä lasten kirjallisuustapahtuma Naantali 3 krt. Helsinki Night Market. Kotkan Meripäivät, Turun ja Pirkkalan Keskiaikamarkkinat ja lisäksi on tullut koluttua useita muita markkinoita, perinnejuhlia tai festivaaleja ympäri Suomea.

Näytelmät on kirjoittanut ja ohjannut pääasiassa ohjaaja/dramaturgi Karim Tsarkov. ( Pietarin Teatteri Akatemia) Esiintyjinä/nukettajina toimivat näyttelijä Sari Tirkkonen (NÄTY) ja ohjaaja Karim Tsarkov.

Ohjelmistossa on tällä hetkellä 8 erilaista esitystä. Viimeisin ensi-ilta oli syyskuussa 2017 näytelmällä Viikinkiseikkailu –saaga Audunista, pienestä viikingistä.

Kiertämisen ohella työryhmä osallistuu erilaisiin kulttuuriprojekteihin ja järjestää työpajoja.Yhteisytökumppaneina on ollut mm. Mielenterveyden keskusliitto, Suomi- Venäjä Seura, Kirjan Talo Turku, Ympäristökeskus Valonia ja Cultura Säätiö.