Työryhmä Teatteri Taiga-Matto

Teatteri Taiga-Matto on perustettu v.1999. Aluksi teatteri toimi yrityksenä, mutta liittyi 2008 Kulttuuriosuuskunta Avocadoon ja jatkaa toimintaansa erillisenä ryhmänä osuuskunnan alla. Työryhmä on kiertänyt Turusta käsin vuodesta 2003 lähtien ja kiertää nytkin eri puolilla Suomea. Työryhmä on vieraillut myös ulkomailla, Ruotsissa ja Venäjällä. Teatteri Taiga-Matto on myös vieraillut eri ammattiteattereissa: mm. Jyväskylän, Mikkelin ja Joensuun Kaupunginteattereissa, Teatteri Telakalla Tampereella, Petroskoin kansallisessa teatterissa.

Teatteri on osallistunut useille eri Festivaaleille, kuten Faces Festival 3krt.Vapaiden ammattiteatteri ryhmien festivaaleille” Lainsuojattomat” 5 krt. Maailma Kylässä 3krt. Sun Festival 2 krt. Helsinki päivät, Helsingin Juhlaviikot, Tammerfest 2krt. Pori Folk, Työväen musiikkijuhlat, Hippalot lastenkulttuurifestivaalit, Kansainvälinen nukketeatterifestivaali TIP Fest 2krt. Kaarinan Piispanpäivät 5 krt., Helsinki Night Market. Turun Keskiaikamarkkinat ja lisäksi on tullut koluttua useita markkinoita, perinnejuhlia tai festivaaleja ympäri Suomea.

Näytelmät on kirjoittanut ja ohjannut pääasiassa ohjaaja/dramaturgi Karim Tsarkov. ( Pietarin Teatteri Akatemia) Esiintyjinä/nukettajina toimivat näyttelijä Sari Tirkkonen (NÄTY) ja ohjaaja Karim Tsarkov.

Ohjelmistossa on tällä hetkellä 7 erilaista esitystä. Viimeisin ensi-ilta oli joulukuussa 2014 näytelmällä Talvisodan kirjeet.

Kiertämisen ohella työryhmä osallistuu erilaisiin kulttuuriprojekteihin ja järjestää työpajoja.Yhteisytökumppaneina on ollut mm. Mielenterveyden keskusliitto, Suomi- Venäjä Seura, Kirjan Talo Turku, Ympäristökeskus Valonia ja Cultura Säätiö.

Ryhmän ansioluettelot

Ohjaaja Karim Tsarkov – CV

Näyttelijä / nukketeatteritaiteilija / tuottaja Sari Tirkkonen-Tsarkov – CV

Projekteja

2016    Taigamatto kiersi esiintymässä venäjän kielellä Cultura Säätiön tuella suomalais-venäläisissä kouluissa tai yhdistyksissä

2014    Kirjan Talon monikulttuurinen projekti Satutandem. Taiga-Matto piti kaksikielisiä sanataide – ja nukketeatterityöpajoja päiväkoti ja kouluryhmille Varissuon kirjastossa.

2012    Taiga-Matto kiersi Maailman koulu hankkeen kanssa ala- ja ylä -asteen kouluissa Turussa esiintymässä ja vetämässä käsiteatterityöpajoja

2010    Teatterityöpajoja erityiskouluille Turussa.

2009    Työryhmä osallistui Suomi-Venäjä Seuran Turun piirin ja Pietarin Vesilaitoksen yhteiseen projektiin pitämällä teatterikursseja nuorille Turussa, sekä Venäjällä Lukan kurssikeskuksessa. Projektin aiheena oli Vesi- Nuorten näkökulma, sekä Itämeri.

2009    Taiga-Matto kiersi Turun ja Salon kouluissa esiintymässä ja tiedottamassa Mielenterveyden keskusliiton Ehjä lapsen mieli-koulukampanjasta.

2008    Luovan ilmaisun kurssit tuetuille perhelomalaisille lomakoti Onnelassa Haukiputaalla

2006    Teatteri Taiga-Matto sai MTKL:n myöntämän kansalaistoiminnan tunnustuspalkinnon lasten hyvinvoinnin edistämisestä.