Työryhmä Teatteri Taiga-Matto

Ryhmän jäsenet

Ohjaaja, dramaturgi Karim Tsarkov 

Pietarin Teatteri Akatemia 1993-98

Tarinankertoja, nukettaja, historian opettaja, haitarilla onnistuu  muutama romanssikin

             

Näyttelijä, tuottaja Sari Tirkkonen-Tsarkov 

NÄTY 1985

Nukketeatteriopinnot Pietarissa 1993-95

Taittuu mihin tahansa rooliin, tulvii ideoita, joskus hyviäkin.

Projekteja

2018  Taiga-Matto kutsuttiin Viron Viljandin kansainvälisille nukketeatterifestivaaleille esityksellä Viikinkiseikkaulu, Saaga pienestä viikingistä, Audunista.

 2017  Turun Kirjan Talon Evdemonia verkkokurssi projekti, Taiga-Maton verkkokurssi “Kädet kertovat tarinaa”

2017  Taiga-Matto kutsuttiin Viroon Viljandin kansainvälisille “Thetre in suitcase” festivaaleille esityksellä Talvisodan kirjeet.

2017  Taiga-Maton esitys Talvisodan kirjeet valittiin Nukketeatterin Näyteikkunaan Vantaan Vernissaan

 2016    Taigamatto kiersi esiintymässä venäjän kielellä Cultura Säätiön tuella suomalais-venäläisissä kouluissa tai yhdistyksissä

2014    Kirjan Talon monikulttuurinen projekti Satutandem. Taiga-Matto piti kaksikielisiä sanataide – ja nukketeatterityöpajoja päiväkoti ja kouluryhmille Varissuon kirjastossa.

2012    Taiga-Matto kiersi Maailman koulu hankkeen kanssa ala- ja ylä -asteen kouluissa Turussa esiintymässä ja vetämässä käsiteatterityöpajoja

2010    Teatterityöpajoja erityiskouluille Turussa.

2009    Työryhmä osallistui Suomi-Venäjä Seuran Turun piirin ja Pietarin Vesilaitoksen yhteiseen projektiin pitämällä teatterikursseja nuorille Turussa, sekä Venäjällä Lukan kurssikeskuksessa. Projektin aiheena oli Vesi- Nuorten näkökulma, sekä Itämeri.

2009    Taiga-Matto kiersi Turun ja Salon kouluissa esiintymässä ja tiedottamassa Mielenterveyden keskusliiton Ehjä lapsen mieli-koulukampanjasta.

2008    Luovan ilmaisun kurssit tuetuille perhelomalaisille lomakoti Onnelassa Haukiputaalla

2006    Teatteri Taiga-Matto sai MTKL:n myöntämän kansalaistoiminnan tunnustuspalkinnon lasten hyvinvoinnin edistämisestä.

Teatteri Taiga-Matto on perustettu v.1999. Aluksi teatteri toimi yrityksenä, mutta liittyi 2008 Kulttuuriosuuskunta Avocadoon ja jatkaa toimintaansa erillisenä ryhmänä osuuskunnan alla. Työryhmä on kiertänyt Turusta käsin vuodesta 2003 lähtien ja kiertää nytkin eri puolilla Suomea. Työryhmä on vieraillut myös ulkomailla, Ruotsissa, Virossa ja Venäjällä. Teatteri Taiga-Matto on myös vieraillut eri ammattiteattereissa: mm. Jyväskylän, Mikkelin ja Joensuun Kaupunginteattereissa, Teatteri Telakalla Tampereella, Petroskoin kansallisessa teatterissa.

Teatteri on osallistunut useille eri Festivaaleille, kuten Faces Festival 3krt.Vapaiden ammattiteatteri ryhmien festivaaleille” Lainsuojattomat” 5 krt. Maailma Kylässä 3krt. Sun Festival 3 krt. Helsinki päivät, Helsingin Juhlaviikot, Tammerfest 2krt. Pori Folk, Työväen musiikkijuhlat, Hippalot lastenkulttuurifestivaalit, Kansainvälinen nukketeatterifestivaali TIP Fest 2krt. Kaarinan Piispanpäivät 5 krt., Helsinki Night Market, Helsinki päivät 2krt., Turun Keskiaikamarkkinat ja lisäksi on tullut koluttua useita markkinoita, perinnejuhlia tai festivaaleja ympäri Suomea.

Näytelmät on kirjoittanut ja ohjannut pääasiassa ohjaaja/dramaturgi Karim Tsarkov. ( Pietarin Teatteri Akatemia) Esiintyjinä/nukettajina toimivat näyttelijä Sari Tirkkonen (NÄTY) ja ohjaaja Karim Tsarkov.

Ohjelmistossa on tällä hetkellä 8 erilaista esitystä. Viimeisin ensi-ilta oli syyskuussa 2017 näytelmällä Viikinkiseikkailu –saaga Audunista, pienestä viikingistä.

Kiertämisen ohella työryhmä osallistuu erilaisiin kulttuuriprojekteihin ja järjestää työpajoja.Yhteisytökumppaneina on ollut mm. Mielenterveyden keskusliitto, Suomi- Venäjä Seura, Kirjan Talo Turku, Ympäristökeskus Valonia ja Cultura Säätiö.